Avtomobilsko zavarovanje

7 razlogov zakaj skleniti avtomobilsko zavarovanje pri nas:

 1. Kvalitetno avtomobilsko zavarovanje.
 2. Izkoristite popuste ter akcije in plačajte manj za zavarovanje.
 3. Hitro izplačevanje škod.
 4. Možnost plačila do 12 obrokov.
 5. Polico avtomobilskega zavarovanja vam pripeljemo na dom.
 6. Posebne ugodnosti pri drugih zavarovanjih.
 7. Pravočasna obnovitev police za avtomobilsko zavarovanje (naslednje leto).

Obiščite stran za IZRAČUN AVTOMOBILSKEGA ZAVAROVANJA. Je brezplačen!informativni izračun avtomobilskega zavarovanja

V nadaljevanju si lahko nekaj več preberete o zavarovanju avtomobila. V kolikor si še niste, si lahko preko naše strani naročite tudi informativni izračun za avtomobilsko zavarovanje in dobite informativno ceno za vaš avto.

Avtomobilsko zavarovanje lahko razdelimo v dve veliki zavarovalni vrsti:

 • Zavarovanje avtomobilske odgovornosti – AO
 • Kasko zavarovanje – AK

V nadaljevanju so na kratko razčlenjena možna zavarovanja pri avtomobilih. V kolikor potrebujete dodatne informacije pri posameznem kritju, nas lahko kontaktirate.

Izračun

 • Avto
 • Zavarovanje
 • Podatki

Vpišite podatke o avtomobilu

Znamka, tip in model avta (obvezno) - Prosimo, čim bolj natančno:

Moč motorja v KW in leto izdelave avtomobila (obvezno)

Pri kateri zavarovalnici imate trenutno zavarovanje? (obvezno)

Avtomobilska odgovornost (obvezno) - Označite premijski razred (bonus)
na obstoječi polici in ali želite zavarovanje voznika AO+

Za nadaljevanje pritisnite gumb Naprej.

Želite kasko zavarovanje? - Izberite polni ali delni kasko oz. Brez kaska in premijski razred
(bonus) za kasko na obstoječi polici, če želite polni kasko.

Datum vašega rojstva (obvezno)

Kje imate sklenjeno dopolnilno zavarovanje (dodatno)?

Vaše ime in priimek (obvezno) ter e-mail naslov (obvezno)

Telefonska številka in številka pošte vašega prebivališča. Tako bomo odpravili nejasnosti in vam lahko pripravili izračun brez napak. (obvezno)

Potek zavarovanja in opombe - Vpišite potek obstoječega zav. (približno)
in opombe po potrebi.

Preverite podatke in pritisnite Pošlji.

posebne popuste za cenejše zavarovanje in zanimive novice
na email (max. 1x na mesec)

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti – AO

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti sodi med obvezna zavarovanja. Z njim se zavaruje odgovornost lastnika vozila za škodo, ki jo povzroči z vozilom na ljudeh in stvareh. Najnižje zavarovalne vsote so zakonsko določene in trenutno znašajo 5.000.000€ za škodo za primer smrti, telesnih poškodb in prizadetega zdravja ter 1.000.000€ za škodo zaradi uničenja ali poškodovanja stvari. Več informacij za ZAVAROVANJE AVTOMOBILSKE ODGOVORNOSTI.

Zavarovanje voznika za škodo zaradi telesnih poškodb – AO plus

Voznik vozila, s katerim je bila povzročena škoda, nima pravice do odškodnine iz zavarovanja AO, to pokriva AO plus. Upravičenec AO plus je  voznik, ki se poškoduje z uporabo zavarovanega avta. Več o AO PLUS.

Kasko zavarovanje – AK

Zavarovanje avtomobilskega kaska krije škodo na lastnem vozilu. Ločimo polni kasko in delni kasko. Polno kasko zavarovanje je odlična zaščita pred visokimi stroški v primeru nesreče, saj je popravilo novejših avtomobilov praviloma zelo drago. Več  informacij in kaj zajema polni kasko najdete na strani KASKO ZAVAROVANJE.

Delno kasko zavarovanje  – Delni kasko

Z delnim kasko zavarovanjem zavarujemo samo določene nevarnosti kot so: razbitje stekel, poškodovanje na parkirišču, najem nadomestnega vozila, divjad itd. Delni kasko lahko sklenemo z avtomobilsko odgovornostjo ali ga priključimo polnemu kasku, saj je manjše škode boljše popraviti z delnim kasko, kot da koristimo polno kasko zavarovanje. Več si lahko prebere na podstrani DELNI KASKO.

Zavarovanje motorja

Obiščite podstran Zavarovanje motorja, v kolikor vas zanima zavarovanje motornih koles, koles z motorjem, skuterjev, štirikolesnikov ipd. Na strani najdete tudi podatke za kasko zavarovanje motorja. Izpolnite lahko tudi izračun za zavarovanje motorja.

Nezgodno zavarovanje

Z nezgodnim zavarovanjem voznikov, potnikov in delavcev pri upravljanju in vožnji z motornimi vozili zavarujemo smrt, invalidnost, dnevno odškodnino in stroške zdravljenja za osebe, ki so v vozilu ob nastanku nesreče. Nezgodno zavarovanje za vse potnike dobite že za manj kot 10€ na leto.

Zavarovanje pravne zaščite

Zavarovalnica nudi zavarovancu pravno pomoč in prevzame stroške zaščite zaradi prometne nesreče v zvezi z uporabo motornega vozila. Z dodatnim zavarovanjem pravne zaščite, ne glede na to ali imate samo obvezno avtomobilsko zavarovanje ali celotno kasko zavarovanje in se s tem izognete morebitnim nevšečnostim. Priporočljivo predvsem za tiste, ki so veliko v tujini.

Zavarovanje avtomobilske asistence

Avtomobilska asistenca ali pomoč na cesti, kakor tudi imenujemo to obliko zavarovanja, je pomoč asistenčne službe ob okvari ali prometni nesreči vozila. V primeru, da je naše vozilo nevozno, pokličemo pomoč na cesti, ki vam nudi pomoč pri reševanju težav z našim vozilom. Zavarovalnice imajo oblikovane različne pakete avtomobilske asistence, odvisno za kakšno višino kritij se odločite. Sklenitev avtomobilske asistence je zelo dobrodošla, saj so npr. stroški vlečne službe lahko zelo visoki, na drugi strani pa je ob sklenitvi primernega zavarovanja pomoči na cesti, to krito iz zavarovanja. Več na strani AVTOMOBILSKA ASISTENCA.

Povezava na IZRAČUN AVTOMOBILSKEGA ZAVAROVANJA