Popusti za zavarovanje avta in nepremičnine

Popusti za avtomobilsko zavarovanje

Za vas smo pripravili različne popuste, ki jih lahko izkoristite pri sklepanju zavarovanj. Nekatere med njimi lahko označite, ko izpolnjujete IZRAČUN AVTOMOBILSKEGA ZAVAROVANJA ali IZRAČUN ZA PREMOŽENJSKO ZAVAROVANJE. Tukaj najdete vse aktualne popuste, podrobno jih preglejte in plačali boste manj za zavarovanje.avtomobilsko zavarovanje izračun

Posamezni popusti so možni pri sklepanju samo pri določenih zavarovalnicah, tako da je pregled popustov informativne narave.

Avtomobilsko zavarovanje

Vsi popusti za avtomobilska zavarovanja ne veljajo za vse zavarovalnice. Z izpolnitvijo informativnega izračuna lahko označite nekaj popustov, ostale pa vpišete med opombe ali vam jih dodelimo glede na vpisane podatke.

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti

Popust na število let vozniških izkušenj za osebna vozila – Statistično gledano povročijo mlajši vozniki in tisti z manj vozniškimi izkušnjami veliko več škodnih dogodkov, kot tisti z več vozniškimi izkušnjami. Tako so pri skoraj vse zavarovalnicah tisti z več kot deset letnimi izkušnjami nagrajeni s popustom na avtomobilsko zavarovanje in tako plačajo manj.

Popust za mlade družine – Nekatere zavarovalnice imajo pri avtomobilskih zavarovanjih poseben popust za družin z malimi otroki. Starost, do katerega se upošteva popust, se nekoliko razlikuje, vendar v vsakem primeru povprašajte tudi po tej možnosti za znižanje cene za avtomobilsko zavarovanje.

Starost zavarovanca – kot že omenjeno, tudi starost voznika vpliva na ceno avtomobilskega zavarovanja. V Sloveniji velika večina opravi vozniški izpit do 20. leta, tako da z leti hitro pridobivajo vozniške izkušnje in tako povročijo manj škod. Zavarovalnice so odločile, da to upoštevajo in tako imajo starejši zavarovanci dodatni popust pri avtomobilskem zavarovanju. Višina popusta je odvisna od starosti in se nekoliko razlikuje. Starejši zavarovanci bodo tako lahko izkoristili nekaj cenejše zavarovanje za avto.

Brez škode – Brezškodno obdobje je zelo pomembno za cenejše avtomobilsko zavarovanje, saj vpliva na ceno na različne načine. V prvi vrsti je tukaj premijski sistem, ki vas vsako leto brez škode nagradi z bonusom, tako da plačate manjši del temeljne premije za avtomobilsko zavarovanje. Tako lahko napredujete do 50% bonusa. Prav tako pa dobite dodatni popust, če v zadnjih treh letih niste imeli škode. Višina popusta se razlikuje od zavarovalnice do zavarovalnice in ali gre za novo ali obstoječo stranko. S preventivnimi ukrepi se lahko občutno zmanjša verjetnost za škodo, tako da lahko zavarovanci, ki v zadnjem obdobju niso imeli škode, pridobijo še kakšen komercialni popust.

Enkratno plačilo – večina zavarovalnic nudi zavarovancem posebni popust za plačilo v enkratnem znesku. Plačilo je lahko v gotovini, preko plačilnega naloga (UPN – položnica) ali plačilo preko računa. V vseh primerih dobite popust za enkratno plačilo avtomobilskega zavarovanja. S takšno obliko plačila ni dodatnih stroškov za zavarovalnico s pošiljanjem obrokov, ni težav z neplačniki in pri zavarovancih ni dodatnih stroškov s plačevanjem provizij za plačila preko položnic ali trajnika, tako da pridobijo vse strani.

Znamka vozila – statistično je dokazano, da lastniki posameznih znamk povročijo manj škode. Tako so se nekatere zavarovalnice odločile, da nudijo poseben popust za avtomobilsko zavarovanje lastnikom teh znamk. Seznam se sproti dopolnjuje, nekatere vrste avtomobilskih znamk pa se včasih tudi izvzamejo. Popust vam je dodeljen samostojno v programu za sklepanje avtomobilskih zavarovanj.

Število uporabnikov – tudi število uporabnikom avta lahko vpliva na nižjo premijo za avtomobilsko zavarovanje. V kolikor avto uporablja samo ena oseba ali samo dve osebi, lahko prejmete dodatni popust za omejeno število uporabnikov.

Več vozil iz enega gospodinjstva – če imate v enem gospodinjstvu več avtomobilov in jih zavarujete pri isti zavarovalnici, lahko na vsakega dobite popust iz tega naslova. Tako je priporočljivo skleniti avtomobilsko zavarovanje tudi za drugi avto pri istem zavarovalnem zastopniku, ki pozna vaš primer in vam bo lahko dodelil tudi ta popust za zavarovanje avta.

  Naročite informativni izračun za avto in plačajte manj

Kasko zavarovanje

Popust na vozniške izkušenje – Enak popust, ki se vam upošteva pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti, se vam upošteva tudi pri kasko zavarovanju. Glede na to, da je cena za kasko zavarovanje avtomobila višja, boste imeli ob uveljavljanju tega popusta višji prihranek.

Stalno prebivališče v stanovanjski hiši – Pri nekaterih zavarovalnicah za avtomobilska zavarovanja prejmete popust, če živite v stanovanjski hiši z garažo ali nadstreškom. Zaščita avta na tak način vam lahko prihrani kar nekaj škode ob neurjih (toča, vihar) ali parkiranju avtomobila na javnih parkirnih mestih, kjer je zelo veliko škode s strani drugih voznikov. Tako lahko prihranite pri avtomobilskem zavarovanju tudi na tak način.

Popust za več let brez škod – Tudi pri kasko zavarovanju lahko pridobite popust, če več let niste imli škode na kasko zavarovanju. Ob sklenitvi novega kasko zavarovanja tega popusta ni mogoče dobiti, saj ni razvidno škodno dogajanje v preteklem obdobju. Višina popusta za avtomobilska zavarovanja brez škode se nekoliko razlikuje glede na to ali gre za novo stranko ali stranko, ki je pri zavarovalnici že nekaj časa in kjer lahko natančno preverijo njene pretekle škode in višino.

Popust na avtomobilsko zavarovanje za mlade družine

Popravilo vozila – Popust za popravilo vozila v pogodbenih servis zavarovalnice. Zavarovalnice imajo z avtomobilskimi servisi sklenjene pogodbe za sodelovanje in v kolikor se ob sklenitvi avtomobilskega zavarovanja odločite, da boste svoj avto popravili v enem izmed teh servisov, se vam lahko prizna poseben popust. Pri popravilu v pogodbeni servisni delavnici teče postopek običajno hitreje, saj vam lahko škodo tam tudi ocenijo in se takoj dogovorite za datum popravila. Izbran servis je potrebno izbrati samo takrat, ko boste avto popravili iz kasko zavarovanja. V kolikor je prišlo do drugih težav na avtu, zaradi česar je potrebno popravilo, lahko še vedno izberete poljubno servisno delavnico.

Tečaj varne vožnje – Popust, če vozilo upravlja le en voznik z opravljenim tečajem varne vožnje tudi na kasko zavarovanje. Višina popusta je odvisna od tega kje je bil narejen tečaj varne vožnje. Tega popusta nimajo vse zavarovalnice, kjer lahko sklenete avtomobilsko zavarovanje.

Premoženjsko zavarovanje – Če imate sklenjeno premoženjsko zavarovanje (hiša, stanovanje, poslovni prostori), lahko plačate manj tudi pri avtomobilskem zavarovanju, saj več zavarovanj pri isti zavarovalnici pomeni tudi paketni popust. S sklenitvijo zavarovanja za avto in nepremičnino tako prihranite pri obeh.

Ostali komercialni popust na kasko zavarovanje.

Premoženjsko zavarovanje

Popust za večletno zavarovanje – Popust za 5 letna zavarovanja

Popust za sklenjeno kasko zavarovanje – Ima svoj avto kasko zavarovan? Torej lahko prejmete popust tudi pri zavarovanju nepremičnine.

Življenjsko zavarovanje – S sklenjenim zavarovanjem prihranite tudi pri premoženjskem.

Druge akcije in komercilani popusti za premoženjsko zavarovanje

Zraven vseh popustov je pametno izkoristiti tudi razne akcije in nagradne igre, ki jih organizirajo zavarovalnice. S tem lahko še dodatno prihranite pri zavarovanju avtomobila ali kakšnem drugem zavarovanju.

Uporabne povezave: