Zavarovanje motorja

V kolikor želite zavarovanje motorja, smo vam na tej strani pripravili več informacij, ki jih potrebujete pred zavarovanjem motornega kolesa, kolesa z motorjem, skuterja, štirikolesnika in nekaterih podobnih vozil.

Zavarovanje odgovornosti za motorno kolo – AO

Obvezno zavarovanje odgovornosti je potrebno skleniti za vsako motorno kolo, ki ga je potrebno registrirati, preden ga želimo uporabljati v prometu. S tem se zavarujemo pred odškodninskim zahtevki za škodo, ki smo jo z uporabo motorja povzročili drugim.

Bonus pri zavarovanju motorja

Pri zavarovanju motorja imate nekoliko višje ugodnosti kot pri avtomobilskem zavarovanju. Ob prvi sklenitvi zavarovanja za motor boste prejeli 30% bonusa, če imate pri avtomobilskem zavarovanju že višji bonus, npr. 50% bonusa, pa dobite enak bonus, kot ga imate na avtomobilu.

Izračun za zavarovanje motorja

Za izračun izpolnite obrazec za avtomobilsko zavarovanje. Vpišite podatke o morju in prejeli boste ceno za zavarovanje motorja.

Celoletno zavarovanje – 40% popusta

Zavarovanje motorja je možno skleniti samo za celo leto. Pri tem vam priznamo poseben 40% popust za nevračilo premije, kar pomeni, da ob prekinitvi ne dibte vrnjene neizkoriščene premije.

Člani motokluba

Vsi člani motokluba dobijo še poseben 10% popust pri zavarovanju motorja. Za popust je potrebno predložiti člansko izkaznico motokluba.

Kasko zavarovanje motorja

Če želite za svoje motorno kolo tudi kasko zavarovanje, sta vam na voljo dva kasko paketa. Glavna razlika med njima je, da nadstandardni kasko paket zajema krajo, medtem ko je standardni paket ne zajema. Vsa kritja lahko vidite v spodnji tabeli.

Nevarnost / kasko paketNadstandardniStandardni
Prometna nesreča, prom. nesreča na parkirišču, povzročena s strani neznanega voznika, padec ali udarec kakega predmeta, padec snega, ledenih sveč ali ledenih tvorbDa 

(B/M:F)

Da 

(B/M:F)

Kraja, vandalizem, neposreden dotik z divjadjo ali domačimi živalmi, razbitje ali poškodovanje standardno vgrajenega stekla, razbitje, pošk. ali tatvina vgrajenih svetlobnih teles in ogledalDa Ne
Potopitev med prevozom s trajektom, padec zrakoplova, pomoč pošk. osebam oz. preprečevanje večje škode na stvareh, požar, potres, direktni udar strele, nenadno zunanje toplotno ali kemično delovanje, eksplozija, vihar, toča, zemeljski in snežni plaz, poplava, hudourniška ali visoka vodaDa Da
Manifestacije in demonstracijeDa (B/M)Da (B/M)
Možnost hkratne sklenitve dodatne delne kombinacijeDivjad in domače živali – DŽe kritoDoplačilo
Stekla – EŽe kritoDoplačilo

B/M  pomeni, da škoda vpliva na bonus/malus, F pomeni, da se plača odbitna franšiza, če je dogovorjena.

Dodatne informacije: