Novice za zavarovanja

Plačajte manj za zavarovanje!

Nove ugodnosti in popusti za avtomobilsko zavarovanje

Kot smo napovedali že v prejšnji novici, je zavarovalnica Tilia pripravila prenovo avtomobilskih zavarovanj in tako uvedla kar nekaj novosti.

Glavne novosti in ugodnosti:

 1. Vsako leto brez prijavljene škode napredujete za 2 premijska razreda – 10%
 2. Novi premijski razredi 3, 2 in 1 pri AO.
 3. Popust na starost voznika.
 4. Popust, če vozilo uporablja samo ena ali dve osebi.
 5. Popust na več let brez škod na AO.
 6. Popust za mlade družine.
 7. Popust za voznike Oplov in Škod.
 8. Popust za manj kot 10.000km letno.
 9. Ugodnosti za mlade voznike.
 10. Novo kasko zavarovanje: Popolni kasko.
 11. Brez doplačil na določeno dodatno opremo.
 12. Popust na gotovinsko plačilo tudi na AO
 13. Za na konec pa še to!

1. Napredovanje za dva premijska razreda predstavlja novost v Sloveniji. Vsi, ki imate 12 premijski razred ali manj in med letom niste prijavili škode, boste od sedaj naprej pri zavarovanju avtomobilske odgovornosti napredovali za dva premijska razreda na leto, to je 10% bonusa na leto.  Tako boste bistveno prej dosegli željenih 50% bonusa, saj boste sedaj potrebovali samo 6 let in ne običajnih 10 let. Ugodnost je namenjena vsem starim in novim zavarovancem.

2. Avtomobilska odgovornosti ima po novem tri dodatne premijske razrede: 3, 2 in 1, tako kot jih je že sedaj imel kasko. Vsi premijski razredi od 1 do 4 imajo 50% bonus. Vozniki brez škod, ki bodo, tudi s pomočjo hitrega napredovanja, dosegli 1. PR bodo tako tudi v primeru ene prometne nesreče obdržali 50% bonus. Z odkupom prve škode, ki je sedaj možen pri vseh premijskih razredih (od 1 do 20), pa tudi pri dveh škodah v letu obdržite 50% bonus.

3. Dodaten popust pri avtomobilskem zavarovanju na starost voznika. Sedaj ne bo popusta samo na vozniške izkušnje, ampak tudi na starost. Možno je pridobiti dodatnih 6% popusta.

4. Če določen avtomobil uporablja samo ena ali samo dve osebi, je prav tako možno pridobiti dodaten popust. Ime/imeni se vpiše na zavarovalno polico. Popust tudi pri kasku.

5. Popust, ki je do sedaj bil samo pri kasko zavarovanju, je sedaj tudi pri AO. Če vsaj dve leti niste imeli škode, ste upravičeni do tega popusta.

6. Vrnila se je tudi ugodnost za mlade družine, ki smo jo pred časom že imeli. V kolikor imate otroka, ki je na dan sklenitve zavarovanje mlajši od 6 let, prejmete 15% popusta na zavarovanje avtomobilske odgovornosti.

7. Mogoče se sliši malo smešno, ampak izgleda, da vozniki Oplov in Škod povzročijo manj nesreč, kot vozniki drugih avtomobilov. Tako so pri nas upravičeni do dodatnega popusta pri avtomobilskem zavarovanju. Verjetno se bo znamkama Opel in Škoda v prihodnosti pridružila še kakšna. Popust velja tudi za kasko zavarovanje.

8. V kolikor delate malo kilometrov in tudi verjetno za škodo manjša. Vsi, ki delate pod 10.000km na leto boste tako prejeli poseben popust na kasko zavarovanje.

9. V kolikor imate manj kot 3 leta vozniških izkušenj, je do sedaj bilo zelo priporočljivo skleniti doplačilo za mladega voznika. Manj ugodno je bilo, ker je moralo to imeti vsako vozilo, ki ga je mladi voznik uporabljal. Tukaj sta dve novosti:

 • Posebna, samostojna polica za mlade voznike, ki velja za vsa vozila zavarovana pri zavarovalnici Tilia ali
 • takšna polica, ki velja za vse zavarovalnice.

Možen je tudi 50% popust s tečajem varne vožnje.

10. Uveden je tudi novi kasko paket z imeno Popolni kasko. Vseboval bo praktično vse, kar zavarovalnica Tilia ponuja, v paketu, s popustom!

11. Vsi kasko paketi imajo od sedaj naprej vključene tudi stroške najema nadomestnega vozila. Prav tako ni več doplačila za tipalo za dež, ksenon žaromete, stekleno streho, tipalo za ovire, pranje žarometov,…

12. Sedaj prejmete popust za gotovinsko plačilo tudi na AO in ne samo na kasko zavarovanje, tako kot je bilo do sedaj.

13. Več zavarovanj na polici prinaša dodatne popuste. Tako bo cena še boljša za tiste, ki imate zavarovnih več nevarnosti.

Vse ugodnosti veljajo od ponedeljka, 20.9.2010 naprej. V začetku tedna bomo tako posodobili tudi naš obrazec za izračun avtomobilskega zavarovanja, da bo zajemal vse popusti in ugodnosti, ki so nove.

Za več informacij si oglejte tudi strani Avtomobilsko zavarovanje, Kasko zavarovanje in Popusti.