Zavarovanje avtomobila

Ugodna cena za zavarovanje avta

Za vsak avto, ki ga imamo pri hišo običajno urejamo avtomobilsko zavarovanje 1 x na leto. Samo v primerih, ko sklenemo kratkoročno polico, ga sklenemo 2 x v enem letu. Izračun si lahko naročite na spodnji povezavi.

Izračun za zavarovanje avtomobila

Izračun za zavarovanje avtomobila

AO zavarovanje avtomobila

Obvezno zavarovanje avtomobila moramo urediti za vsak avto, medtem ko je kasko zavarovanje prostovoljno. Obvezno zavarovanje se pravilno imenuje  zavarovanje avtomobilske odgovornosti. To pomeni, da imamo s tem zavarovanjem krito odgovornost za škodo, ki jo povzročimo z avtomobilom.

Cena za zavarovanje avtomobila

Na ceno zavarovanja za avto vpliva več stvari. Na hitro lahko razdelimo zavarovanje na AO in kasko. Na AO zavarovanje vpliva moč motorja pri avtomobilu in premijski razred (bonus), ki ga imamo. Pri kasko zavarovanju vpliva zraven bonusa tudi vrednost avtomobila po Eurotax vrednosti. Pri kasko zavarovanju se vedno upošteva novonabavna vrednost avtomobila, ne glede na to koliko avto stane v salonu ali da je zaradi starosti že izgubil na vrednosti. Kadar se odločimo za kasko zavarovanje pri starejšem avtomobilu, dobimo na to še nekaj dodatnega popusta in je cena za zavarovanje avtomobila nižja, saj je nižja tudi vrednost vozila.

Kasko zavarovanje

Poznamo več različnih oblik kasko zavarovanja. Splošni, mini, polni in še kakšne druge oblike. Zelo pomembno je, da pri sklepanju kasko zavarovanja podrobno preverimo, za kakšno obliko gre in katere nevarnosti so vštete v ta paket kaska. Že malo razlika med paketi lahko bistveno vpliva na ceno avtomobilskega zavarovanja, tako da je za primerjanje kasko zavarovanja zelo pomembno, da primerjamo enaka kritja.

Pri kasko zavarovanju poznamo tudi delne kombinacije. To je kasko zavarovanje za posamezno nevarnost, kot je steklo ali divjad. Delni kasko običajno sklepamo za nekoliko starejše avtomobile, za katere več ne želimo polnega kaska, kljub temu pa bi dodatno zavarovali še nekatere nevarnosti. Cena za delni kasko je prav tako odvisna od vrednosti avtomobila.

Za dodatne informacije preverite stran avtomobilsko zavarovanje.