Novice za zavarovanja

Plačajte manj za zavarovanje!

Odkup prve škode

Cena za avtomobilsko zavarovanje se obračunava po sistemu bonus –  malus. Prvo zavarovanje se sklene v 14. premijskem razredu z 0% bonusa. Vsako leto, v kolikor ne povzročite škode, prejmete 5% bonusa in padete za en premijski razred. V primeru, da povzročite škodo, pridobite 3 premijske razrede.

Vse zavarovalnice ne ponujajo odkupa prve škode, zato je to zavarovanje nekaterim ljudem nepoznano.

Kaj je odkup prve škode?

Z odkupom prve škode se lahko zavarujete pred višjimi premijskimi razredi. V primeru, da imate sklenjen odkup prve škode, v primeru povzročitve škode ne padete za tri premijske razrede. Tako naslendnje leto ohranite enak primijski razred, kot ga imate sedaj. V nasprotnem primeru bi plačali 15% več za avtomobilsko odgovornost in/ali kasko zavarovanje.

Kdaj je primerno skleniti odkup prve škode?

Odkup prve škode je možno skleniti pri katerem koli premijskem razredu, vendar se cena z nižjimi premijskimi razredi zmanjšuje.

Tako se odkup prve škode močno priporoča kadar imate premijski razred 3, 4, 5 ali 6. S sklenitvijo si tako povečate možnost, da boste ostali pri nizkih premijskih razredih in plačevali manj za zavarovanje.

Odkup prve škode se sklene za avtomobilsko odgovornost in kasko zavarovanje posebej. Eno velja za premijske razrede pri osnovnem zavarovanju, medtem ko drugo pri kasko zavarovanju.

Za doplačilo odkup prve škode enostavno označite polje pri doplačilih, ko izpoljujete IZRAČUN AVTOMOBILSKEGA ZAVAROVANJA.

Ostale povezave:

Naslednja novica:

Predhodnja novica: