Novice za zavarovanja

Plačajte manj za zavarovanje!

Čakalna doba in dopolnilno zavarovanje

Čakalna doba in dopolnilno zavarovanje post image

Dopolnilno zavarovanje – čakalna doba

V kolikor nimamo arovanja in se za novo sklenitev odločimo po preteku enega meseca po tem, ko smo prekinili staro dopolnilno zavarovanje ali bi morali samostojno plačevati za dopolnilno zavarovanje (prenehanje šolanja, starejši od 26. let, izguba statusa študenta, …) imamo ob novi sklenitvi 3 mesečno čakalno dobo.

Kaj pomeni čakalna doba?

Čakalna doba pomeni, da plačujemo premijo za dopolnilno zavarovanje, vendar bomo morali pri zdravniku sami doplačati do polne vrednosti, saj nam v času čakalna dobe, dopolnilno zavarovanje še ne krije zdravstvenih storitev do polne vrednosti. V času čakalne dobe imamo možnost, da ne koristimo zdravstvenih storitev, kjer je potrebno dopolnilno zavarovanje ali da sami krijemo razliko v ceni. Razlika v ceni je odvisna od zdravstvene storitve.

Čakalna doba je pri vseh zdravstvenih zavarovalnicah

Velikokrat dobimo vprašanje, če je čakalna doba pri vseh zavarovalnicah. Še enkrat poudarjamo, da za dopolnilno zavarovanje ni nobenih razlik v ponudbi zavarovalnic in ugodnostih, tako da velja čakalna doba, ne glede na to pri krateri zdravstveni zavarovalnici se odločimo skleniti dopolnilno zavarovanje.

Glede na to, da lahko v določenih primerih zelo nujno potrebujemo zdravstveno oskrbo, smo lahko brez dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja prikrajšani za določene storitve ali jih bomo morali plačati sami (znesek plačila je lahko zelo visok).

Priporomo, da si dopolnilno zavarovanje sklenete takoj, ko za to nastopi zaveza, da ne bi ob ponovni sklenitvi naleteli na čakalno dobo in bili tri mesece brez dopolnilnega zavarovanja. Dopolnilno zavarovanje lahko naročite tukaj.

Dopolnilno zdravstveno zavarovanje brez čakalne dobe lahko sklenete samo takrat, ko si ga uredite v roku enega meseca od nastale zavezanosti za plačilo.