Dopolnilno zdravstveno zavarovanje

Sklenite dopololnilno zavarovanje

Razlogi zakaj skleniti dopolnilno zdravstveno zavarovanje pri nas:

 1. Ugodna premija za dopolnilno zdravstveno zavarovanje (34,60€).
 2. Enostavna sklenitev preko spletnega obrazca.
 3. Pomoč preko telefona ali elektronske pošte pri izpolnjevanju ali primeru vprašanj.
 4. Ob menjavi zavarovalnice vam vse uredimo mi.

Sklenite dopolnilno zavarovanje

Spodaj lahko na enostaven način naročite dopolnilno zdravstveno zavarovanje. Izpolnite obrazec in pripravili vam bomo ponudbo za dopolnilno zavarovanje ali nas pokličite na 040 564 462 in oddajte naročilo preko telefona.

Sklenitev novo ali zamenjajte zavarovalnico

  Vaše ime in priimek (obvezno)

  Telefonska številka (obvezno)
  Vpišite vašo tel. številko, da vas lahko kontaktiramo glede zavarovanja

  Ko izpolnite zgornja polja, pritisnite gumb Pošlji.

  KAJ JE DOPOLNILNO ZDRAVSTVENO ZAVAROVANJEdopolnilno zavarovanje

  Dopolnilno zdravstveno zavarovanje dopolnjuje obvezno zdravstveno zavarovanje pri plačilu stroškov za različna zdravljenja. S sklenjenim zavarovanjem se tako zavarujete pred doplačilom za zdravljanje, ki bi ga v nasprotnem primeru plačali sami, v naslednjih primerih:

  • pri vseh zdravstvenih dejavnostih skupaj z nastanitvami in prehrano v bolnišnicah in zdraviliščih;
  • pri zdravilih s pozitivne in bele liste, predpisanih na recept, kakor tudi za medsebojno proznana zamenljiva zdravila do priznane vrednosti za zdravilo;
  • pri reševalnih prevozih;
  • pri medicinsko tehničnih pripomočkih in
  • pri zobnoprotetičnih nadomestkih.

  Dopolnilno zdravstveno zavarovanje je prostovoljno, a je priporočljivo za vse. Otroci, šolska mladina, dijaki in študenti do 26. leta starosti ter osebe, ki so po zakonu oproščene doplačil imajo dopolnilno zavarovanje urejeno s strani države, vsi ostali pa ga sklenejo prostovoljno.

  PREMIJA IN NAČIN PLAČILA

  Pri nas lahko sklenete dopolnilno zavarovanje pri Vzajemni, zdravstveni zavarovalnici. Mesečna premija je 35,67€, pri letnem plačilu ali plačilu preko trajnika se prizna 3% popust in znaša premija 34,60€ na mesec. Premijo za zavarovanje je možno plačevati mesečno, četrtletno, polletno ali letno. Plačevanje je možno preko trajnika, položnice ali z odtegljajem pri plači.

  POPUSTI IN DOPLAČILA

  Vzajemna nudi zavarovancem 3% popust pri sklenitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja v primeru:

  • da vam mesečno odtegujejo preko trajnika (direktna obremenitev),
  • da plačujete letno premijo.

  Doplačilo na dopolnilno zdravstveno zavarovanje prejmete v primeru, da od leta 2006 niste imeli urejenega dopolnilnega zavarovanja več kot eno letu skupaj. Za vsako polno leto, ko niste imeli urejenega dopolnilnega zavarovanje, prejmete 3% doplačila na premijo.

  ČAKALNA DOBA PRI DOPOLNILNEM ZAVAROVANJU

  Zavarovanje se sklene brez čakalne dobe v kolikor se dopolnilno zavarovanje uredi v roku enega meseca od prejšnje prekinitve zavarovanja oz. od takrat, ko je oseba postala zavezana plačevati razliko.

  V koliko je preteklo več kot 30 dni, se sklene dopolnilno zavarovanje s trimesečno čakalno dobo. To pomeni, da boste še tri mesece od sklenitve, v primeru obiska zdravnika, sami plačali razliko med ceno storitve in kritjem s strani obveznega zdravstvenega zavarovanja.

  ŠTUDENTI STARI 26. LET IN VEČ

  Študenti po dopolnjenem 26. letu si morajo sami urediti obvezno zdravstveno zavarovanje, ne glede na to ali še imajo status študenta. Prav tako je priporočljivo, da si istočasno sklenejo dopolnilno zdravstveno zavarovanje, saj obvezno ne krije vseh storitev v celoti.